Intrum Inkasso

Har du en purre- eller inkasso sak?

Hvorfor bruke
et profesjonelt inkassobyrå?

Mange forbinder inkasso med å få inn penger fra kunder som ellers ikke hadde betalt. I realiteten gir inkasso bedriften din flere økonomiske fordeler enn å unngå tap. Inkasso øker sannsynligheten for at kunden din prioriterer å betale fakturaen fra nettopp din bedrift, og at fakturaen blir betalt raskere. Profesjonelle inkassobyråer kan hjelpe deg med:

• Redusert kredittid - Du får pengene dine raskere fra kunden.

• Økt likviditet - Inkasso er et effektivt virkemiddel for å redusere kredittiden, som igjen fører til bedre likviditet.

• Høy løsningsgrad -  Du får inn flere utestående beløp.

Inkasso gjør det med andre ord lettere å få gode økonomiske rutiner i bedriften din.

Hva er inkasso?

Inkasso er oppfølging av ubetalte fakturaer etter fakturaens forfall. Inkasso betyr med andre ord at man krever inn penger fra kunder som ikke har betalt regningene sine i tide. Inkasso kan foretas av selgeren selv, eller av et inkassobyrå.

Hvordan fungerer inkasso?

Å kreve inn forfalte pengekrav kan være en omstendig prosess, og det er viktig at det gjøres riktig. Inkassoprosessen inneholder flere ulike steg, og involverer potensielt en rekke instanser hvis saken går langt. Av og til holder det at vi sender et brev eller en SMS, mens andre ganger må vi involvere namsmannen og rettsvesenet.

Vi ønsker å få frem at inkasso er en ferskvare. Erfaringsmessig vet vi at jo raskere du kommer i gang med inkassoprosessen, jo mer sannsynlig er det at du får pengene dine raskt.